Cum să prepari acasă parizer din piept de pui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fără aditizi şi mult mai gustos, parizerul făcut în casă are un plus de savoare dacă peste compoziţie se adaugă ardei roşu sau felii de măsline.

Ingrediente:

  400 g piept de curcan/pui

  4 oua

  130 g gris

  90 ml ulei

  2 catei usturoi

  cimbru

  1 lingurita boia

  1 lingurita curry

  sare

  piper

  70 g masline

  1/4 ardei gras rosu

Mod de preparare:

Se dă carnea prin maşina de tocat. Se pun ouăle într-un vas înalt se adaugă uleiul, grişul, usturoiul şi condimentele. Se mixează bine cu un mixer vertical. Apoi se adaugă carnea tocată şi se continua mixarea până se omogenizează compoziţia. La final se pun măslinele tăiate felii şi ardeiul tăiat cubuleţe.
Se întinde folia alimentară în 4 straturi şi se toarnă compoziţia, apoi se formează batonul de parizer. Strângi foarte bine şi innozi folia la capete. Se înveleşte în folie de aluminiu şi se pune la fiert pentru 40-50 de minute, din momentul în care începe să clocotească. Se scoate din apă şi, după ce se răceşte, se dă la frigider pentru 1-2 ore. Apoi este gata de mâncat. Poftă bună!

Bucătărie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite