Cum se face varza murată ca în Ardeal, cu gutui şi mere

Cum se face varza murată ca în Ardeal, cu gutui şi mere

Varză murată cu gutui şi mere, ca în Ardeal

Este sezonul murăturilor, iar varza este numai bună de murat. Pentru cei care vor să aducă un plus de savoare, pot încerca reţeta de varză murată cu gutui, mere şi condimente.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingredinte:

  • 30 verze
  • 4-5 rădăcini hrean
  • 4-5 mere
  • 2-3 gutui
  • 1 ştiulete de porumb
  • boabe de muştar
  • coriandru, ienibahar şi mărar uscat
  • sare grunjoasă (30 de grame pentru fiecare litru de apă)

 

Mod de preparare:

Varza se curăţă, se scobesc cotoarele; în găuri se pune câte o lingură de sare grunjoasă.

În butoi se pun boabe de porumb, mărar uscat, hrean, boabe de muştar, ienibahar şi coriandru, felii de mere şi de gutui, apoi varza cu scobitura în sus.

În locurile libere se pun sferturi de verze roşii.

Deasupra se aşază mărar şi 2 scândurele în cruce. Se toarnă apă rece şi se astupă. Se lasă 2-3 zile la căldură; se mai completează cu varza de rezervă, scobită şi presărată cu sare.

Sursa: restaurantedelux.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: