Cum să prepari un tort apetisant cu piersici şi iaurt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu un gust încântător, piersicile fac din orice desert un deliciu! Să nu mai vorbim despre crema de iaurt şi vanilia care întregesc acest regal al gusturilor. Dacă te-am convins, găseşte-ţi timp pentru a prepara un desert sărutat de soare.

Pentru blat

175 g unt
250 g zahăr pudră
150 g făină
sare
1 pachet praf de copt
5 ouă
50 g cacao

Pentru cremă

3 piersici foarte coapte
500 ml frişcă lichidă
500 ml iaurt
1/2 fiolă esenţă de vanilie
1 cană cu zahăr pudră
2 pliculeţe gelatină

Pentru decor

piersici mai puţin coapte
1 plic gelatină transparentă
300 ml apă

Preparare

Pentru blat, baţi cu mixerul la viteză mare untul şi zahărul pudră până când amestecul devine omogen şi pufos. Adaugi praful de sare şi ouăle unul câte unul la jumătate de minut, mixând continuu.

Pui făina amestecată în prealabil cu praful de copt şi cacaua şi mixezi 3 minute la viteză mică.

Torni aluatul într-o tavă de tort tapetată cu ulei şi cu făină şi o pui în cuptorul preîncălzit circa 40 de minute. Scoţi blatul din formă şi laşi la răcit.

Află reţeta completă de prăjitură cu iaurt şi piersici

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite