Cum prepari un delicios drob de miel, după reţeta specială a lui Cătălin Scărlătescu moştenită de la bunica lui
0Cum drobul de miel este un preparat care nu lipseşte de pe masa tradiţională de Paşte a românilor, vă propunem reţeta specială a celebrului bucătar Cătălin Scărlătescu, pe care a moştenit-o de la bunica lui.
Cătălin Scărlătescu, vedeta show-ului culinar „Chefi la cuţite“, difuzată de Antena 1, a împărtăşit o reţetă specială de drob, moştenită de la bunica lui, tocmai bună acum că se apropie Paştele.
Ingrediente:
- organele de la un miel: ficatul, rinichii, plămânii, inima;
- 250 grame carne de miel;
- 400 grame ceapă şi usturoi verde;
- 400 grame mărar şi pătrunjel verde;
- ouă bătute (pentru fiecare 1 kilogram de compoziţie folosesc opt ouă bătute);
- sare, piper;
- ulei de floarea soarelui;
- prapure
Mod de preparare:
- Organele şi carnea se taie cuburi mari şi se călesc în tigaie cu ulei de floarea soarelui, sare şi piper. Apoi le dăm deoparte şi le lăsăm la scurs. 25% din compoziţie se taie cuburi, restul se toacă la maşină.
- Ceapa şi usturoiul verde se toacă mărunt şi se prăjesc în tigaia în care am călit organele. Lăsaţi să se evapore toată apa din tigaie.
- Mărarul şi pătrunjelul se toacă „aproape fin“. Toate se amestecă bine.
- Pentru fiecare 1 kilogram de compoziţie amestecaţi 8 ouă bătute omletă. Asezonaţi cu sare şi piper după gust.
- Înveliţi compoziţia într-un prapure şi daţi la cuptor la 140 °C, pentru 50 de minute.
- Se serveşte rece şi, opţional, cu muştar alături.
Să aveţi un Paşte linistit!