Cum preparăm sarmale în foi de varză pentru masa de Crăciun

Cum preparăm sarmale în foi de varză pentru masa de Crăciun

Foto: clickpoftabuna.ro

Tradiţionalele sarmale sunt nelipsite de pe masa de sărbători. Prepară-le alături de familia ta! Recomandăm o reţetă absolut delicioasă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente:

1 kg carne tocată amestec de vită şi porc
6 cepe mărişoare
100 ml ulei
500 g suc de roşii
pătrunjel
200 g orez
mărar
sare
piper (boabe şi măcinat)
1-2 crenguţe de cimbru
1 varză murată

Mod de preparare:

Cureţi ceapa şi o tai mărunt. O pui la călit într-un vas cu o cană de apă şi cu 100 ml de ulei. Speli orezul în mai multe ape şi-l aşezi peste ceapă. Ţii totul pe foc încă 5 minute, apoi dai deoparte şi laşi la răcit. Amesteci carnea tocată cu 300 ml suc de roşii, pătrunjelul şi mărarul tocate, sarea, piperul, iar deasupra torni orezul şi ceapa.

Reţeta completă pe clickpoftabuna.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: