Cum se prepară crocantele lipii indiene cu iaurt

Cum se prepară
crocantele lipii indiene cu iaurt

Lipii

Denumirea generică a lipiilor indiene este „roti“, un cuvânt care înseamnă „pâine” în limbile hindu şi urdu (cunoscută sub denumirea de chapati în sudul Indiei). Este o pâine nedospită, dar uşoară şi elastică, datorită auatului realizat din făină şi apă, care se frământă bine, se modelează şi se lasă câteva ore sau peste noapte să se odihnească.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente:

  • 300 g făină
  • un pahar mic iaurt
  • o lingură ulei
  • o linguriţă drojdie uscată
  • o linguriţă zahăr
  • un praf sare
  • 50 ml apă caldă

 

Mod de preparare:

Făina se pune într-un vas, se face un gol la mijloc, se toarnă uleiul, se amestecă bine, apoi se pun drojdia uscată, zahărul, sarea, iaurtul şi apa.

Se amestecă şi se lasă 4 ore la crescut.

Se lucrează aluatul şi se împarte în bile de mărimea unei mingi de tenis. Se întind foile şi se coc în tigaie.

Sursă: restaurantedelux.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: