Cum se prepară tarta cu urzici, ceapă verde şi caşcaval

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este sezonul urzicilor, iar dacă v-aţi plictisit de celebrul piure, vă recomandăm tarta cu caşcaval şi ceapă verde. Deşi nu este cea mai rapidă reţetă, gustul merită orice sacrificiu de timp.

Ingrediente:

  • 750 g urzici
  • sare
  • 2-3 linguri ulei
  • 10 fire ceapă
  • 1 lingură de făină
  • 3 oua
  • 2 linguri de griş
  • 150 g caşcaval
  • piper

Mod de preparare:

Se spală bine 750 g urzici. Se fierb în apă clocotită cu sare, la foc viu, apoi se scurg şi se toacă mărunt. Se înăbuşă în 2-3 linguri ulei, 10 fire ceapă verde tocată mărunt.

Se freacă 1 lingură ulei cu 1 lingură de făină şi se adaugă treptat urzicile. Se subţiază cu zeama în care au fiert şi se pun la fiert, la foc mic.

Se lasă apoi compoziţia să se răcească, se adaugă treptat 3 ouă crude bătute, ceapa înăbuşită, 2 linguri de griş şi 150 g caşcaval ras şi se potriveşte de sare şi piper.

Se prepară foaia de tăieţei din 1 ou, 1 lingură apă şi 1 vârf de cuţit sare şi făină cât cuprinde.

Se tapetează cu ea o cratiţă, se lasă mai lungă pe margini, se pune compoziţia, se aşază 5 ouă fierte tari (întregi, jumătăţi sau sferturi) şi se acoperă cu foaia de tăieţei de pe margini.

Se dă la cuptor şi se serveşte rece.

Sursă: restaurantedelux.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite