Cum se prepară sărăţelele crocante cu telemea şi chimen

Cum se prepară sărăţelele crocante
cu telemea şi chimen

Pentru gustările dintre mese sau zilelel în care prietenii vin în vizită, sărăţelele crocante cu brânză şi susan sunt un mod rapid de a satisface pofta de ronţăit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente:

  • 1 kg făină albă sau  1/2 kg făină integrală şi 1/2 kg făină albă
  • 400 g untură sau 500 g margarină
  • 500 g telemea de oaie
  • 2 ouă
  • 5 linguri smântână
  • 1 plic (7 g) drojdie uscată
  • sare
  • 2 ouă pentru uns
  • seminţe de susan alb, mac sau chimen

Mod de preparare:

Cerni într-un castron făina şi o amesteci împre­ună cu drojdia uscată. Faci o adâncitură la mij­loc şi pui untura sau mar­garina moale, la tempe­ratura camerei, telemea­ua rasă, smântână şi ouăle bătute. Dacă brân­za nu este suficient de sărată, mai adaugi puţină sare.

Frămânţi aluatul timp de 10 minute şi îl laşi să crească timp 1 oră, în vasul acoperit, aşezat într-un loc ferit de curent. Pe planşeta presăraţă cu făină, întinzi câte o bucată de aluat în foaie groasă de 4-5

Aşezi foaia de aluat pe hârtia de copt de dimen­siunea tăvii şi tai un dreptunghi cât hârtia de copt. Ungi aluatul cu ou bătut şi presari seminţe după preferinţă.

Cu ajutorul unei rozete trecute prin făină, tai bastonaşe late de 2 cm şi lungi de circa 10 cm. Aşezi aluatul împreună cu hârtia de copt pe dosul tăvii.

Coci sărăţelele în cup­torul preîncălzit, la foc mediu, pentru 15-20 de minute, până se rume­nesc frumos. Se păstrează fragede timp de 3-4 zile.

Sursă: restaurantedelux.ro

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: