Cum se prepară risotto, celebra mâncare italiană

Cum se prepară risotto, celebra mâncare italiană

Cum se prepară risotto, celebra mâncare italiană

Risotto înseamnă în italiană „orez mic“ şi reprezintă una dintre cele mai populare mâncăruri ale Italiei. Este un preparat simplu, existând numeroase combinaţii de ingrediente ce pot fi folosite.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente risotto:

  • 2-3 cutii conservă de ton
  • 1 ceapă mică
  • 1 1/2 ceşti supă de peşte
  • 1 pachet orez arborio
  • 1/2 ceaşcă vin alb
  • 1/4 ceaşcă de parmezan ras
  • rucola
  • coaja şi sucul de la 1 lămâie


Mod de preparare risotto:

Într-o cratiţă rumeniţi ceapa în ulei.

Se amestecă supa cu o cantitate egală de apă.

Adăugaţi orezul peste ceapă şi lăsaţi la foc mediu timp de aproximativ 5 minute.

Adăugaţi vinul şi lăsaţi alcoolul să se evapore. Puneţi apoi supa puţin câte puţin, amestecând, astfel încât orezul să o absoarbă. Acest lucru durează aproximativ 30-40 de minute.

Adăugaţi tonul, sucul de lămâie şi coaja.

Adăugaţi parmezan şi lăsaţi să se topească.

Serviţi pe pat de rucola.

Sursă: restaurantedelux.ro 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: