Cum se prepară pulpa fragedă de miel cu vin roşu şi rozmarin

Cum se prepară pulpa fragedă de miel cu vin roşu şi rozmarin

Pulpă fragedă de miel cu vin roşu şi rozmarin

Dacă încă nu te-ai hotărât ce vei pune pe masa de Paşte, ia în considerare reţeta de pulpă fragedă de miel cu vin roşu şi rozmarin. Gustul delicios este garantat, mai ales dacă veţi pune toate ierburile aromatice şi usturoiul, care sunt de fapt secretele reuşitei depline.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente:

  • 1 pulpă de miel
  • sos harrissa
  • 2 căţei mari de usturoi
  • sare, piper măcinat
  • 1/2 legătrură de rozmarin
  • 1 kg de cartofi
  • zeama unei lămâi
  • 2 cepe mari
  • 1 cutie cu roşii tocate (400 g),
  • 2 foi de dafin
  • 1 baton de scorţişoară de 1 cm
  • 60 g de unt
  • 125 ml de vin roşu

 

Mod de preparare:

Curăţaţi usturoiul şi îl tăiaţi de-a lungul în bucăţi, apoi curăţaţi ceapa şi o tăiaţi felii. Despicaţi pulpa în formă de romb cu un cuţit ascuţit. Ungeţi suprafaţa cu sos harissa.

Puneţi câte o feliuţă de usturoi şi o crenguţă de rozmarin la intersecţiile laturilor şi dregeţi cu sare şi piper. Aşezaţi într-o tavă unsă şi lăsaţi în cuptor la 200 C timp de o oră. După această perioadă, temperatura trebuie redusă la 180 C.

Între timp, curăţaţi cartofii şi tăiaţi în ei o adâncitură, până la jumătate. Îi aşezaţi în jurrul pulpei de miel, presăraţi zeama de lămâie, dregeţi cu sare şi piper şi puneţi deasupra roşiile şi ceapa.

Adăugaţi untul în grămăjoare, turnaţi vinul roşu peste şi mai lăsaţi 90 de minute în cuptor, la 180 C. Întoarceţi din când în când. Serviţi pulpa de miel cu legumele şi sosul aşezate după gust.

Sursa: restaurantedelux.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: