Cum se prepară pâinea din 3 ingrediente recomandată de celebrul bucătar Jamie Oliver

Cum se prepară pâinea din
3 ingrediente recomandată de celebrul bucătar Jamie Oliver

Jamie Oliver FOTO Guliver/Getty Images

Jamie Oliver, celebrul chef britanic, dezvăluie reţeta de pâine din 3 ingrediente. Pe bază de apă, dojdie şi făină, aceasta are un nivel de dificultate redus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Jamie Oliver, celebrul chef cunos­cut sub numele de „Bucătarul dezbrăcat“, care i-a cucerit pe gurmanzi cu reţetele uşor de urmărit şi nepreten­ţioase, dar şi cu o serie de campanii vocale împotriva băuturilor cu zahăr sau de încurajare a prânzurilor sănătoase în cantinele şcolare, se laudă că poate face pâine din doar 3 ingrediente de bază: apă, 7 grame de drojdie şi 1 kg de făină.

Mod de preparare

Se pun 650 ml de apă călduţă într-o castron, peste care adăugăm drojdia şi amestecăm cu ajutorul unei furculiţe pentru câteva minute. Adaugă o mare parte din făină în castron şi o jumătate de linguriţă de sare şi amestecă toate ingredientele cu furculiţa până când obţii o compoziţie tare, care nu se mai lipeşte de mâini.

Frământaţi aluatul până devine elastic. Pune-l apoi într-un castron presărat cu făină şi acoperă-l cu un prosop uscat şi curat. Lasă-l să crească până când îşi dublează volumul, într-un loc cald, pentru o oră sau o oră şi jumătate. Frământaţi din nou pentru a scoate aerul din aluat. Dă-i forma dorită şi lasă-l din nou la dospit pentru o perioadă de 30-60 de minute sau până când îşi dublează iar volumul. Încălzeşte cuptorul la 180 de grade, pune aluatul într-o tavă şi adaugă-l în cuptorul încălzit, lăsându-l acolo pentru aproximativ 35 de minute.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: