Cum se prepară delicioasele plăcinte cu ceapă verde
0Este sezonul verdeţurilor, iar plăcintele cu ceapă verde nu trebuie să lipsească de pe masa celor care iubesc gustul acesteia. Făcute după o reţetă tradiţională, plăcintele vor încânta papilele gustative ale celor strânşi în jurul mesei.
Ingrediente:
- 1 cană făină
- ½ cană apă
- 4 fire ceapă verde
- sare şi ulei de susan, după gust
- ulei, pentru prăjit
Mod de preparare:
Combinaţi făina, sarea, o lingură de ulei şi apa într-un castron şi amestecaţi cu un mixer până obţineţi consistenţa unui aluat. Transferaţi într-un bol şi adaugaţi ceapa verde tocată mărunt. Acoperiţi cu un prosop umed timp de 30 de minute.
Împărţiţi în bucăţi mici care se întind cu sucitorul şi apoi se prăjesc în tigaie. Cei care doresc să încerce o variantă cu mai puţin ulei pot coace plăcintele în cuptor.
Sursă: restaurantedelux.ro