Cum se prepară delicioasa plăcintă georgiană cu brânză, Khachapuri

Cum se prepară delicioasa plăcintă georgiană cu brânză, Khachapuri

Plăcintă Khachapuri FOTO konyhaparade.com

Khachapuri este un tip foarte interesant de plăcintă, a cărei reţetă provine din bucătăria georgiană. Preparatul final este un aluat pufos care se combină excelent cu multă brânză, unt şi ouă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente:

  • 400 g făină
  • 100 ml lapte
  • 160 ml apă
  • un plic drojdie uscată
  • o linguriţă sare
  • o linguriţă zahăr pudră
  • 2 linguri ulei

Pentru umplutură:

  • 350 g brânză de vaci
  • 3 ouă


Mod de preparare:

În bolul unui robot se pun făina, sarea, zahărul, drojdia, uleiul şi se amestecă. Se încălzesc laptele şi apa, se adaugă peste amestecul de făină şi se frământă 5-7 minute. Se lasă aluatul la crescut 90 de minute.

Apoi se împarte în trei. Se întind trei foi de 20 cm diametru, se repartizează brânza şi se întorc marginile spre interior, dând formă alungită de bărcuţă. Se lasă la odihnit 30 de minute.

Se transferă apoi în tavă şi se coc 20 de minute.

Se scot, se adaugă ouăle crude şi se mai lasă la cuptor 7 minute.

Sursă: restaurantedelux.ro

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: