Cum se prepară corect lintea

Cum se prepară corect lintea

Lintea este bogată în fier, magneziu, potasiu.

Menţionată în Biblie ca fiind un aliment minune, lintea se află în topul vegetalelor cu cel mai mare conţinut de proteine şi cu o mulţime de proprietăţi nutritive, fiind foarte gustoasă şi uşor de preparat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consumată peste tot în lume
 
Deoarece populaţia Indiei este predominant vegetariană, aceasta este considerată a fi una dintre cele mai mari cultivatoare şi consumatoare de linte. Din ea se prepară mâncarea tradiţională indiană „dhal“, iar în Egipt, felul de mâncare cu specific naţional „kushari“. În alte părţi ale lumii precum Israel, Ethiopia sau Iran, lintea este alimentul folosit de secole întregi ca mâncare de bază, săţioasă şi sănătoasă.
 
Mai multe soiuri de linte
 
Există soiuri diferite, care se disting prin forma bobului şi a culorii, printre cele mai cunoscute numărându-se lintea roşie, lintea verde şi cea maro. Durata de preparare diferă şi ea în funcţie de soi, lintea roşie fiind cea care fierbe cel mai repede, în 20 de minute. Însă, dacă este fiartă prea mult, îşi pierde textura, de aceea este cel mai adesea folosită la supele-cremă.
 
citeste totul despre: