Cum se prepară baclavaua cu nuci, fistic şi miere

Cum se prepară baclavaua cu nuci, fistic şi miere

Baclava de casă cu nuci şi miere

Desert turcesc, baclavaua este considerată una dintre cele mai cunoscute prăjituri ale Orientului. Nu trebuie să mergeţi sute de kilometri pentru a vă bucura de gustul său, pentru că delicioasa prăjitură poate fi pregătită şi în casă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente baclava:

  • 175 g miere polifloră
  • 250 g unt topit
  • 200 ml lapte
  • un praf sare
  • un plic zahăr vanilat
  • coaja de la o lămâie
  • drojdie de mărimea unei nuci
  • o linguriţă zahăr
  • 500 g făină
  • fistic măcinat pentru decor

Pentru umplutură:

  • 5 ouă
  • 175 g miere
  • 600-700 g nucă măcinată
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat

Mod de preparare:

Se amestecă într-un vas drojdia cu o linguriţă de zahăr, cu 2-3 linguri de lapte călduţ, puţină făină şi se lasă la dospit, 15-20 de minute, lângă o sursă de căldură.

Se freacă mierea uşor încălzită cu untul topit, se adaugă laptele călduţ, sarea, coaja de lămâie, zahărul vanilat, drojdie şi făina cernută. Se frământă un aluat potrivit de moale. Se acoperă şi se lasă să crească 30 de minute.

Se împarte aluatul în 6-7 părţi egale, care se întind uniform, în strat subţire. Se coc pe dosul tăvii tapetată cu hârtie pentru copt.

Între timp, se prepară umplutura. Se separă ouăle, se freacă gălbenuşurile cu mierea şi se adaugă nucile măcinate. Albuşurile se bat spumă şi se încorporează în compoziţia de nuci. Crema se fierbe la baie de aburi până capătă consistenţa unei creme caramel. Se întinde apoi pe foi, se presează bine şi se ornează cu miere şi fistic măcinat. Se lasă la frigider 2-3 ore.

Sursa: restaurantedelux.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: