Cum pregătim în casă ketchup dulce-picant

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum pregătim în casă ketchup dulce-picant
Cum pregătim în casă ketchup dulce-picant

Pentru cei care iubesc să pună mult ketchup pe pizza, cartofi prăjiţi sau friptură, dar se feresc de varaiantele din comerţ, există o reţetă simplă care permite pofticioşilor să-şi prepare singuri un delicios ketchup dulce-picant.

Ingrediente:

  • 2 kilograme ardei capia
  • ardei iute, roşu
  • 2 kilograme roşii
  • 1 rădăcină mare de ţelină
  • 500 grame ceapă
  • 1 căpăţână usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 1 crenguţă busuioc
  • 100 mililitri ulei
  • 100 grame zahăr

Mod de preparare:

Se pun la fiert roşiile tăiate pe jumătate, ardeii, ţelina tăiată felii, ceapa în jumătate şi usturoiul. Când sunt fierte se scot şi se dau prin robotul de bucătărie cu puţin suc de roşii.

Compoziţia fiartă se dă prin maşina de roşii. Se adaugă uleiul, sarea, zahărul, foile de dafin, busuioc, sare şi zahăr.

Se scot busuiocul şi foile de dafin şi se toarnă compoziţia fierbinte în borcane. Se înfiletează capacele şi se pun în pături până a doua zi.

Bucătărie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite