Cum pregăteşti „Taci şi înghite“, deliciosul preparat ardelenesc, după reţeta lui Radu Anton Roman

Cum pregăteşti „Taci şi înghite“, deliciosul preparat ardelenesc, după reţeta lui Radu Anton Roman

"Taci şi înghite" este o reţetă tradiţională din Ardeal, pe care Radu Anton Roman a pus-o la loc de cinste în cartea sa "Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti".

"Taci şi înghite" este celebra şi magnifica coptură transilvană, răspândită mai ales în ţările din sud-Bârsei, Făgăraşului, Amlasului, Hategului. Cărţi serioase o citează şi o prezintă ca atare încă de la începutul veacului nostru-când e răspândită şi înghiţită în tăcere şi în toată ţara-ca o găteală savuroasă şi suficient de rafinată ca să aburească pe mese simandicoase, exprimând totodată ceva din gustul şi din simţirea puternic româneşti de atunci-vă amintiţi că prinţesele mergeau la balurile curţii în costum popular?
 
Ingrediente:
500 g de mălai
1 litru lapte 
6 ouă 
200 g smântână 
200 g unt 
250 g telemea nu prea sărată
 
Citeşte şi: 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: