Cum îţi pregăteşti corpul pentru postul Crăciunului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Postul Crăciunului începe pe 15 noiembrie şi se încheie pe 25 decembrie. Dacă ţi-ai propus să îl ţii pe tot sau câteva zile, e bine să îţi pregăteşti corpul din timp, pentru a evita senzaţia de oboseală şi schimbările pe care acesta le poate aduce în organism.

Postul presupune renunţarea la produsele de origine animală, însă dacă eşti obişnuit să mănânci carne zilnic, schimbarea în alimentaţie nu trebuie făcută de pe o zi pe alta, pentru a nu te alege cu dureri de cap sau de stomac.

Redu porţiile de mâncare

E bine să începi să mănânci porţii mai mici, pentru a-ţi pregăti treptat organismul pentru perioada de post. Corpul tău se va obişnui cu hrană mai puţină şi nu îi va fi atât de greu să se adapteze zilelor în care nu poţi consuma carne şi lactate. Încearcă să eviţi produsele din comerţ „de post“ care sunt pline de aditivi şi alege în schimb alimente cât mai puţin procesate.

Renunţă la carne treptat

Limitează-te la un singur fel de mâncare ce conţine carne zilnic, eliminând-o treptat din dieta ta. Pentru a-ţi asigura aportul optim de proteine consumă linte, năut, fasole uscată şi mazăre, care îţi asigură energie şi fibrele necesare pentru o digestie bună. Întrodu în alimentaţie şi cereale, precum quinoa, ovăz, orez brun dar şi cartofi pregătiţi la cuptor. Şi nucile şi seminţele îţi vor fi de ajutor pentru a suplini lipsa cărnii. Mănâncă alune, migdale, fistic, seminţe crude şi nuci în cantitaăţi mici, ca şi gustări sănătoase.

Citeşte mai mult pe clickpoftabuna.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite