Cum se face plachia de crap ţărănească la cuptor, preparat ideal pentru masa de Florii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mare sărbătoare duminică (Duminica Floriilor), prilej cu care creştinii au dezlegare la peşte. Vă prezentăm mai jos o reţetă de plachie de crap ţărănească pentru o masă ce respectă tradiţia, dar şi canoanele bisericeşti.

Plachie de crap ţărănească la cuptor. Ingrediente (pentru 4 porţii):

  • un crap întreg
  • bucăţi sau file de crap
  • 7-8 roşii
  • suc de roşii
  • 4-5 ardei graşi
  • 4 cepe
  • 3-4 căţei de usturoi
  • pătrunjel
  • un pahar de vin alb
  • lămâie
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • tarhon

Plachie de crap ţărănească la cuptor. Mod de preparare:

Curăţaţi crapul de solzi şi de intestine, spălaţi-l şi crestaţi-l pe ambele părţi în funcţie de numărul de porţii dorite. Apoi se freacă cu puţină sare.

Tăiaţi ceapa peştişori, puneţi-o într-o tigaie cu o ceşcuţă cu apă şi înăbuşiţi-o până devine sticloasă. Adăugaţi ardeii tăiaţi cubuleţe sau peştişori, usturoiul tăiat mărunt sau zdrobit, roşiile tăiate mărunt, sucul de roşii, o parte din pătrunjel tăiat mărunt (restul se păstrează pentru a fi adăugat la sfărşit). Amestecaţi bine ingredientele şi adăugaţi vinul, după care potriviţi de sare şi condimente.

Această compoziţie se toarnă într-o tavă, pe care se aşează peştele pe care îl puteţi acoperi cu o parte din amestec. Din când în când, scoateţi tava din cuptor şi stropiţi-l cu sosul din tavă. Când peştele este pătruns şi rumenit, adăugaţi restul de pătrunjel, ornaţi cu felii de lămâie şi opriţi focul. Poftă bună! 

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite