Cum se păstrează şi cum se mănâncă brânza. 6 „păcate capitale“ care trebuie evitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sunt câteva reguli importante care trebuie
respectate pentru a profita la maximum de aroma brânzeturilor FOTO Shutterstock
Sunt câteva reguli importante care trebuie respectate pentru a profita la maximum de aroma brânzeturilor FOTO Shutterstock

Brânza este unul dintre cele mai populare alimente din lume şi se regăseşte zilnic în alimentaţia unora dintre noi. Însă, uneori, nu i se acordă importanţa cuvenită, mai ales când este vorba despre brânzeturi deosebite: maturate, cu mucegai nobil, cu trufe etc. Sunt câteva reguli importante care trebuie respectate pentru a profita la maximum de aroma şi savoarea brânzeturilor, dar şi pentru a le păstra cât mai mult timp.

Brânzeturile sunt un produs alimentar obţinut prin coagularea cazeinei (proteina din din lapte) cu ajutorul cheagului, prin fermentaţie lactică şi precipitare la căldură. Principalele tipuri de lapte folosite sunt cel de vacă, de oaie, de capră şi de bivoliţă.

Campioni la acest capitol sunt francezii, care au aproximativ 1.600 de sortimente de brânză, şi care au oferit lumii unele dintre cele mai apreciate produse, precum camembert, brie, roquefort. Olandezii se pot lăuda cu gouda, italienii au mozzarella şi parmezanul, britanicii au cheddar şi stilton.

Citeşte aici ce reguli trebuie însă respectate mai ales dacă vorbim despre brânzeturi fine, de calitate şi ce greşeli fac cei mai mulţi dintre noi.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite