Cum ne menţinem sănătatea postind ocazional

Cum ne menţinem sănătatea postind ocazional

Cum ne menţinem sănătatea postind ocazional

Când mi-am făcut o ecografie abdominală anul trecut, am fost surprinsă când medicul m-a întrebat dacă sunt vegetariană şi fireşte că am fost curioasă să aflu de ce. Mi-a răspuns că din experienţa lui, pacienţii vegetarieni au un pancreas atât de frumos şi neuzat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Eu nu sunt vegetariană, de aceea am tras concluzia că postirea miercurea şi vinerea, precum şi ţinerea celor 4 posturi pe an explică acest lucru. Si fiindcă se apropie postul, în care se scot din alimentaţie proteinele de origine animală, cred că este un bun prilej să analizăm puţin în ce constau efectele benefice ale acestei modificări a dietei pentru organismul nostru.
 
Detoxificare şi regenerare
 
În mod normal, organismul are capacitatea de a se detoxifica singur, însă o dietă bogată în carne şi slabă în legume şi fructe îngreunează această funcţie firească a lui. Atunci când există un astfel de dezechilibru, reziduurile se acumulează în organism, putrezesc şi devin surse ale bolilor ucigaşe precum cancerul. Tocmai de aceea postul, echivalentul unei diete bazate pe legume, fructe, seminţe etc., este benefic pentru întreg organismul pentru că are rolul de a-l detoxifica. Datorită efortului mai mic pe care organismul nostru îl depune pentru a procesa mâncarea ingerată în timpul postului, corpul începe să îşi canalizeze energia înspre metabolism şi sistemul imunitar, declanşându-se o procedură prin care proteinele pe care le produce ajută la regenerarea sistemului.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările