Cum să ai grijă de verdeţuri

Cum să ai grijă de verdeţuri

Cum să depozitezi rozmarinul pentru sezonul rece. FOTO Shutterstock

Verdeţurile au nevoie de tehnici diferite de depozitare în cazul în care nu sunt consumate imediat, iar realsimple.com oferă câteva soluţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Busuiocul, pătrunjelul şi coriandrul
Un buchet de busuioc proaspăt trebuie tratat ca un buchet de flori: taie doar codiţele şi pune-le într-un pahar în care este apă de trei centimetri şi apoi lasă-l la temperatura camerei (frunzele se vor  înnegri dacă stau la frigider). Astfel busuiocul poate rămâne proaspăt de la câteva zile până la o săptămână. Poţi încerca aceeaşi metodă cu alte plante a căror tulpină este înaltă, precum pătrunjelul şi coriandrul.
 
Arpagicul, cimbrul şi rozmarinul
Ierburi ca arpagicul, cimbrul şi rozmarinul necesită o altfel de depozitare. Împachetează-le în folie de plastic şi depozitează-le în partea cea mai ferită de îngheţ din frigider (ar fi perfect într-un compartiment de pe uşa acestuia). Nu le înfăşura strâns pentru că umiditate va determina apariţia mucegaiului. Unii oameni aleg să adauge o bucată de hârtie mototolită în folia de plastic pentru a absorbi umiditatea ridicată. Nu clăti verdeţurile până la folosire.
 
Cum să usuci verdeţurile proaspete
În cazul în care aveţi ierburi proaspete pe care le vei folosi în viitor, ar fi bine să le usuci. Pune frunzele pe o farfurie (busuiocul şi pătrunjelul toacă-le, cimbrul şi rozmarinul lasă-le întregi) şi depozitează-le într-un loc uscat şi răcoros pentru mai multe zile. Apoi le poţi ţine la frigider într-un loc ferit de îngheţ.
 
Când trebuie aruncate verdeţurile
Verdeţurile nu mai sunt bune pentru consum şi trebuie aruncate atunci când frunzele se înnegresc, se îngălbenesc sau când tulpinile prezintă urme de mucegai.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările