Cum să găteşti cea mai bună plachie bucovineană

Cum să găteşti cea mai bună plachie bucovineană

O reţetă tradiţională din frumoasa zonă a Bucovinei

Nu numai oamenii Dunării ştiu să prepare o adevărată plachie, ca la mama acasă. Ci şi bucovinenii. O demonstrează chiar această reţetă „pescuită“ din cartea lui Radu Anton Roman – „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ai nevoie de

2 kg peşte
1 kg roşii răscoapte
1 castron ciuperci
1 ceaşcă smântână
1 kg ceapă
2-3 ardei graşi
5-6 căţei usturoi
sare
piper
boia
100 g ulei
100 g unt
1 pahar vin dulce
pătrunjel
cimbru

Mod de preparare

„Peştele se grijeşte, se taie bucăţi – felii nu prea groase – se sărează-piperează şi se trece prin făină, apoi se rumenşte în untdelemn şi unt bine încinse.

găseşti toată reţeta pe clickpoftabuna.ro
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: