Cum să fierbi perfect ouăle: moi, cleioase sau tari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ouăle trebuie fierte un anumit timp pentru a obţine consstenţa dorită FOTO Shutterstock
Ouăle trebuie fierte un anumit timp pentru a obţine consstenţa dorită FOTO Shutterstock

Fiecare are preferinţe când vine vorba de ouă fierte. Unii nu le suportă pe cele moi, în timp ce alţii nici nu vor să audă de ouăle tari. Şi mai mulţi se plâng de faptul că nu nimeresc niciodată consistenţa dorită. E mai simplu decât ai spune ou!

Nu de puţine ori, pe reţelele sociale s-au iscat adevărate dispute despre un lucru banal în bucătărie: ouăle fierte. Aparent banal, căci, se pare, fierberea ouălor le dă unora mai mmulte bătăi de cap decât o sarcină mult mai complicată.

Aşa se nasc o  mulţime de întrebări. Ce mărime trebuie să aibă ouăle? Câte minute trebuie fierte? Se pun la fiert direct din frigider sau se lasă la temperatura camerei? Se pun în apă rece sau caldă?

Evident, experienţa îşi va spune cuvântul, dar, dacă ai încercat de câteva ori să obţii oul fiert perfect şi nu ai reuşit, află aici câteva reguli general valabile şi timpii necesari pentru a fierbe un ou exact cum îl doriţi. 

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite