Cum faci cel mai bun magiun de prune. Ingredientul secret care îi dă un plus de savoare

Cum faci cel mai bun magiun de prune. Ingredientul secret care îi dă un plus de savoare

Magiunul e deliciul din cămară în anotimpul rece FOTO Shutterstock

Fie că-l mâncăm cu o felie de pâine de casă, fie că-l folosim la cornuleţe sau la diverse alte prăjituri, magiunul e deliciul din cămară, în anotimpul rece. Cel mai întâlnit este cel de prune, dar se poate face şi din caise, corcoduşe sau chiar legume. Pentru un plus de savoare, gopodinele adaugă, pe lângă fructe, un ingredient special.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ca multe alte preparate din lume, magiunul s-a născut din sărăcie. Acum mai bine de un secol, la ţară se consuma orice creştea în gospodărie sau pe lângă, astfel că fructele erau folosite pentru prepararea acestei paste groase şi aromate.

Zahărul nu era un ingredient comun mai ales la ţară, aşa că magiunurile era făcute doar din fructe dulci: corcoduşe, caise, prune. Acestea erau fierte până ce deveneau pastă, iar apoi păstrate pentru iarnă sau consumate pe loc, de cele mai multe ori cu mămăligă, pentru că nici pâinea nu era des întâlnită în dieta ţăranilor la vremea aceea.

Există însă diverse sortimente de magiun preparate din dovleac sau din legume dulci, cum ar fi sfeclă şi morcov, Însă clasicul magiun de prune este preferatul tuturor, iar acum aceste fructe sunt în plin sezon. Pe lângă fructe, gospodinele adaugă un ingredient care dă textură şi aromă magiunului.

Citeşte aici care este ingredientul secret şi cum se prepară, pas cu pas, cel mai bun magiun tradiţional de prune.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările