Cum să faci bere artizanală din 3 ingrediente. Se serveşte rece şi se împarte cu prietenii

Cum să faci bere artizanală din 3 ingrediente. Se
serveşte rece şi se împarte cu prietenii

Bere

Nu încurajăm consumul de alcool în exces, însă atunci când este consumată cu măsură, berea este numai bună de împărţit cu prietenii în zilele toride de vară.

Ştiri pe aceeaşi temă

INGREDIENTE

  •  1 linguriţă drojdie de bere
  •  1 pumn de conuri de hamei
  •  400 g boabe de orz


MOD DE PREPARARE

1. Boabele de orz trebuie ţinute la frigider înainte, cel puţin 3 săptămâni, apoi se aleg cele sănătoase şi se pun într-un borcan, cât să ocupe o treime. Se acoperă cu apă de puţ sau de izvor până la jumătatea borcanului. Se acoperă apoi borcanul cu un celofan umezit sau cu folie de plastic alimentară şi se leagă cu o sfoară. Se pune vasul într-un loc întunecat şi uscat, la răcoare.

2. A doua zi, se goleşte apa din borcan şi se pune alta proaspătă, cât să acopere boabele. Se leagă din nou borcanul, urmând ca apa să se schimbe din 4 în 4 ore. Când boabele încep să încolţească, se mută vasul la lumină. Boabele neîncolţite se scot şi se aruncă. Celelalte boabe se zdrobesc într-o piuliţă.

3. Conurile de hamei se fierb 5 minute în 1 l apă. Se lasă apoi la răcit. Se poate testa temperatura corectă introducând un deget în decoct. Dacă e suportabilă temperatura, se toarnă lichidul peste Boabele pisate, amestecând încontinuu. Se lasă să se mai răcorească puţin, apoi, se adaugă drojdia. Se lasă la fermentat 7 zile, la temperatura camerei.

4. Se strecoară, se trage în sticle şi se astupă cu dopuri rezistente. Se lasă măcar o lună, înainte de a se consuma.

sursă: unica.ro

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: