Cum să faci acasă jeleu răcoritor din vişine şi rom

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toping din jeleu de cireşe
Toping din jeleu de cireşe

Un desert uşor de vară, jeleul răcoritor din vişine şi rom are un grad redus de dificulate, putând fi pregătit în aproximativ 90 de minute.

Ingrediente:

  • 500 g vişine
  • 10 g gelatină
  • 3 lămâi
  • 500 ml iaurt
  • 100 g zahăr
  • 4 linguri rom alb
  • 300 ml frişcă

Mod de preparare:

Scoţi sâmburii vişinelor. Razi coaja de lămâie şi stor­ci sucul. Amesteci într-un castron iaurtul,zahărul, coaja şi sucul de lămâie.

Vişinele le pasezi cu rom. Dizolvi gelatina şi o torni în fir subţire în compoziţia de iaurt. Când crema începe să se întărească, în­globezi frişca bătută.

Amesteci câte jumătate de cremă de iaurt cu jumătate din cantitatea de piure de vişine. Mai laşi puţin la rece.

În 4 pahare de desert aşezi straturi alternative de cremă de iaurt şi vişine şi piure de vişine. Dai cupele la frigider, pentru cel puţin 60 de minute.

Sursă: restaurantedelux.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite