Cum se fac cele mai pufoase gogoşi de post

Cum se fac cele mai pufoase gogoşi de post

Gogoşi pufoase de post cu dulceaţă şi rom FOTO jewlish.com

Pufoase, aromate şi uşor de preparat, gogoşile sunt un desert excelent în această perioadă pentru persoanele care ţin post.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente:

  • 1 kg făina de grâu
  • 4-5 linguri zahăr
  • 1 cubuleţ mic de drojdie (40 g)
  • 1 pliculeţ cu zahăr vanilat
  • 1 linguriţe cu esenţă de rom
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 100 g zahăr pudră
  • 400 g dulceaţă
  • sare

 

Mod de preparare:

Cerni făina într-un castron. În mij­locul ei faci o adâncitură şi acolo torni amestecul făcută din droj­dia sfărâmată, frecată cu zahăr, cu 3 linguri de făină şi 100 ml apă călduţă.

Presari amestecul cu puţină făină şi acoperi vasul cu un şervet mai gros.

Pui vasul într-un loc cald. După ce amestecul a mai crescut, adaugi în vas apă călduţă şi amesteci pentru a cuprinde toată făina. Pui sarea, zahărul vanilat, coaja de lămâie şi romul, apoi frămânţi un aluat potrivit de tare.

Laşi aluatul la dospit cel puţin 30 de minute, acoperit, la loc cald. Din aluat întinzi pe masa de lucru o foaie care să aibă grosimea de 0,5 cm.

Pe jumătate din foaie pui din loc în loc, cu o lingură, grămăjoare de dulceaţă. Între acestea trebuie să fie o distanţă de cel puţin 10 cm. Jumătatea de foaie cu dulceaţă o acoperi cu cealaltă jumătate de foaie.

Presezi cu degetul foaia de deasupra peste cea de jos, printre grămăjoarele de dulceaţă.

Cu ajutorul unui pahar de vin de­cupezi apoi gogoşile, având grijă ca dulceaţa să fie plasată în mijlo­cul gogoşii, nu la margine. Apeşi marginile aluatului, pe locul tăietu­rii, ca să se prindă bine şi să nu se desfacă la prăjit.

Laşi gogoşile 15-20 de minute la crescut pe masa de lucru, apoi le prăjeşti în tigaie.

Presari gogoşile cu zahăr pudră.

Sursă: restaurantedelux.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: