Cum cureţi vasele, în funcţie de materialele din care sunt făcute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După mesele îmbelşugate de Paşte, cel mai probabil în chiuveta ta s-au strâns mormane de vase murdare, tigăi, oale, crătiţi, farfurii şi tăvi pline de resturi de drob sau de grăsime.

Chiar dacă nu este o sarcină tocmai plăcută, spălatul vaselor poate deveni o etapă mai uşoară dacă ştii ce produse de curăţare să foloseşti, în funcţie de materialul din care sunt confecţionate vasele. Şi pentru că uneori chiar şi produsele de curăţare din comerţ pot da greş, ţi-am pregătit un mic ghid pentru a şti cum să cureţi cel mai bine tăvile de cozonac ruginite, cuţitele, oalele din inox sau farfuriile de porţelan, carafele sau paharele, fără prea mare efort.

Ceşcuţele de cafea sau ceştile de ceai, chiar dacă le speli cu detergent de vase, pot să acumuleze de multe ori impurităţi în zona codiţei ori mânerului sau în zonele decorative, dacă sunt în relief. Ca să le înlături, ia un beţişor de urechi curat şi înmoaie-l în alcool medicinal, apoi freacă petele cu partea de vată înmuiată. Murdăria va dispărea imediat. Poţi folosi, în locul beţişoarelor de urechi, o periuţă de dinţi curată.

Paharele de cristal vor fi curate şi strălucitoare dacă le speli cu apă călduţă în care ai dizolvat 2 linguriţe de oţet şi 1 de sare grunjoasă. Agiţi de câteva ori soluţia în pahar, apoi îl clăteşti sub un jet de apă rece.

Afla mai multe pe clickpoftabuna.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite