Cum curăţăm un usturoi în 20 de secunde folosind cuptorul cu microunde: trucuri rapide de la un blogger culinar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum curăţăm un usturoi în 20 de secunde
Cum curăţăm un usturoi în 20 de secunde

Metoda de curăţarea a usturoiului care ne lasă mâinile îmbibate de miros o cunoaştem deja cu toţii, însă un blogger culinar propune varianta prin care grăunţii vor ieşi singuri în 15-20 de secunde.

De când a apărut prima dată, cuptorul cu microunde a stârnit numeroase controverse. Deşi producătorii susţin că aparatele nu prezintă niciun risc pentru sănătate, mulţi utilizatori nu exclud nici teoria care susţine că microundele distrug toate enzimele şi antioxidanţii din hrană, lăsându-le fără nicio valoare nutritivă. Dincolo de teorii pro sau contra, Abbey Sharp, blogger culinar şi autor al unei cărţi de gătit, afirmă că foloseşte cuptorul cu microunde pentru a-şi uşura treaba în bucătărie.

Cum ne putem ajuta de cuptorul cu microunde pentru a termina treaba mai repede în bucătărie:

Uscarea verdeţurilor pentru iarnă

Abbey Sharp susţine că foloseşte cuptorul cu microunde pentru uscarea ierburilor. Printre verdeţurile pe care le putem usca în acest mod se numără rozmarinul şi cimbrul. Femeia susţine că nu este recoamndat să procedăm în acelaşi fel cu menta şi busuiocul, textura acestora fiind diferită. Puneţi ierburile între două prosoape de hârtie şi lăsaţi-le în cuptorul cu microunde 2-3 minute. Depozitaţi verdeţurile şi păstraţi-le pentru a da savoare mâncărurilor în timpul gătitului pe timp de iarnă.

Curăţarea usturoiului

Metoda de curăţarea a usturoiului care ne lasă mâinile îmbibate de zeamă şi miros o cunoaştem deja cu toţii, însă Sharp ne propune varianta care implică utilizarea cuptorului cu microunde. „Pur şi simplu puneţi usturoiul întreg în cuptorul cu microunde timp de aproximativ 15-20 de secunde, iar grăunţii vor ieşii singuri“, spune Sharp.

Topirea untului sau a ciocolatei

„Înmuierea untului şi a ciocolatei este unul din cele mai dese lucruri pe care le fac în cuptorul cu microunde“, spune Abbey. „Pentru a topi ciocolata, toată lumea foloseşte tehnica bain-marie, unde trebuie să fii atent şi să amesteci încontinuu. Pune-o în cuptorul cu microunde şi setaţi să se oprească la fiecare jumătate de minut. În acest fel veţi preveni arderea“, explică bloggeriţa.

Stoarcerea rapidă a lămâilor

Dacă lămâile sunt prea tari şi aveţi dificultăţi în a stoarce sucul acestora, încercaţi să lăsaţi fructele puţin la microunde. Sharp spune că în doar 15 secunde vor elibera vizibil mai mult suc, iar procesul va fi mult mai uşor.

Coacerea cartofilor

Tot ce trebuie să faceţi este să puneţi puţină apă şi cartofii într-un castron, să-i lăsaţi în cuptorul cu microunde timp de cinci minute pe fiecare parte şi treaba este gata.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite