Cum a apărut pizza prăjită şi de ce a ajuns atât de populară în Italia. Reţeta simplă pe care o poţi face şi tu acasă

Cum a apărut pizza prăjită şi de ce a ajuns atât de populară în Italia. Reţeta simplă pe care o poţi face şi tu acasă

Pizza prăjită, un preparat ieftin şi gustos FOTO Shutterstock

„Pizza fritta” are acelaşi aluat ca pizza obişnuită, dar în loc să fie gătită în cuptorul încins, ea va fi rumenită într-o baie de ulei. Preparatul este amintit şi în filmul „Aurul Neapolelui”, în regia lui Vittorio De Sica (1954), atunci când actriţa Sophia Loren joacă personajul unei soţii de pizzar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pizza oamenilor de rând (pizza del popolo) era un fel de mâncare gustos şi ieftin. Popularitatea sa a crescut după cel de-al Doilea Război Mondial din două motive: locuitorii nu prea mai aveau cuptoare, fiind distruse de bombardamente, iar multe ingrediente erau scumpe la acea vreme.

Pentru a găsi o alternativă la pizza obişnuită, oamenii au început să o prăjească şi să fie umplută, iniţial, cu ce aveau. Cel mai folosit ingredient a fost şi este, în prezent, brânza ricotta. Apoi, s-au adăugat şi felii de salam şi brânză provola. 

Citeşte aici cum se face acest preparat în Napoli şi află o reţetă delicioasă pe care o poţi găti la tine acasă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările