Cum a apărut celebra tartă Tatin

Cum a apărut celebra tartă Tatin

Tarta Tatin a fost preparată pentru prima dată la hotelul Tatin din Lamotte Beuvron, Franţa în anii 1880.

Se prepară de obicei din felii de mere caramelizate, dar poţi folosi orice fruct doreşti. Este unul dintre cele mai apreciate şi delicioase deserturi franţuzeşti.

A fost preparată dintr-o greşeală

Tarta Tatin a fost preparată pentru prima dată la hotelul Tatin din Lamotte Beuvron, Franţa în anii 1880. Hotelul era condus de două surori, Stéphanie şi Caroline. Există multe poveşti despre modul în care a apărut tarta, ele fiind cele care găteau în fiecare zi pentru oaspeţii cazaţi.

Se spune că una dintre surori, care avea foarte mult de gătit într-o zi, a lăsat merele, untul şi zahărul prea mult pe foc şi s-au caramelizat. Văzând ce a făcut şi sperând să mai salveze ceea ce se dorea o plăcinta cu mere, ea a pus aluatul de foitaj peste mere şi a băgat tigaia direct în cuptor. După ce a răsturnat tarta a servit noul desert invitaţilor care i-au apreciat gustul. Uimite de reuşita prăjiturii, surorile au început să servească tarta  constant la hotel.

Citeşte mai mult pe clickpoftabuna.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările