Cum alegi şi conservi fasolea verde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O metodă rapidă de a usca fasolea verde este să întinzi păstăile într-o zonă aerisită, ferită de ploaie. După ce s-a copt se pune în recipiente închise ermetic la păstrare.
O metodă rapidă de a usca fasolea verde este să întinzi păstăile într-o zonă aerisită, ferită de ploaie. După ce s-a copt se pune în recipiente închise ermetic la păstrare.

Fasolea verde este foarte gustoasă, poate fi pregătită sub o mulţime de forme, aducând totodată numeroase beneficii pentru sănătate. Conţinutul ridicat de fibre reglează glicemia, ţine senzaţia de foame la distanţă mai mult timp şi menţine nivelul energetic. Atunci când vrei să o incluzi în preparatele tale e bine să ţii cont de câteva sfaturi şi să ştii cum se poate conserva cel mai bine.

Cum o alegi

Păstăile de fasole verde trebuie să fie tari, cu coaja fermă şi fragedă. Coaja mai ofilită indică de obicei că fasolea este mai veche. Acordaţi atenţie punctelor moi sau decolorate în cazul în care vreţi să o păstraţi mai mult timp înainte de a o folosi, acestea putând duce la stricarea ei. Cele mai gustoase păstăi sunt cele rotunde şi subţiri, de tip fideluţă, verzi sau galbene. Ai grijă ca fasolea să nu fie pătată. Dacă are coaja lucioasă înseamnă că este proaspăt culeasă.

Cum o depozitezi

Păstăile curăţate se pot păstra într-o pungă de plastic, la frigider. Atunci când vrei să le păstrez pentru mai multă vreme se pune în pungă şi un prosopel de hârtie, pentru a absorbi orice urmă de umiditate.

Citeşte mai mult pe clickpoftabuna.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite