Cu ce este diferită fasolea pinto de cea albă sau roşie?

Cu ce este diferită fasolea pinto de cea albă sau roşie?

Fasolea roşie stimulează atenţia şi memoria datorită conţinutului de vitamina B1.

Bogată în vitamine, minerale, fibre şi antioxidanţi, fasolea este şi o sursă excelentă de proteine, care poate înlocui din punct de vedere nutriţional carnea. Aliment complex, se găseşte într-o varietate de mărimi, forme şi gusturi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fasolea albă
 
Unul dintre cele mai întâlnite soiuri de fasole la noi, are un conţinut ridicat de magneziu şi potasiu şi un gust aromat, cu o textură untoasă. Se înmoaie într-un timp mai scurt decât celelalte, fiind ideală în prepararea reţetelor rapid. Fasolea albă are un indice glicemic scăzut, împiedicând depunerea depozitelor de grăsime în corp. Stimulează digestia, o cană de fasole oferind 77% din necesarul zilnic de fibre.
 
Fasolea neagră
 
Este cea mai bogată în antioxidanţi dintre toate soiurile de fasole, protejând organismul împotriva radicalilor liberi. Menţine sănătatea inimii şi a creierului şi echilibrează nivelul zahărului din sânge. Fasolea neagră este recomandată şi în diete, ajutând la menţinerea unei greutăţi corporale normale. O sută de grame de fasole furnizează 64% din cantitatea necesară de fibre şi 42% din necesarul de proteine.
 
citeste totul despre: