Cozonac cu mac şi rom

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reţeta perfectă pentru cozonacul de pe masa de Crăciun!
Reţeta perfectă pentru cozonacul de pe masa de Crăciun!

Cum altfel să miroasă casa ta acum, în prag de sărbători, dacă nu a cozonac? Noi îţi arătăm, pas cu pas, cum să faci cel mai pufos şi mai dulce cozonac cu mac şi rom. Dacă vreicozonaci crescuţi nu pune multe ouă. Foloseşte doar ingrediente de bună calitate. Nu-ţi plac cozonacii foarte dulci? Poţi să scazi cu până la 250 g cantitatea de zahăr la 1 kg de făină.

Cozonac cu mac şi rom – Ingrediente (1 cozonac)

Pentru aluat

500 g făină

150 ml lapte

drojdie cât o nucă

1 ou

100 g unt topit

sare

50 g zahăr

coajă rasă de lămâie

Pentru umplutură

1 ou

150 g mac

1 lingură scorţişoară

150 ml lapte

100 g zahăr

100 g stafide

50 ml rom

40 g unt

200 g alune

Pentru decor

2 linguri rom

200 g zahăr pudră

2 linguri apă caldă

50 g unt topit

100 fistic pisat (opţional)

află modul de preparare pe clickpoftabuna.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite