Cozonac cu mac şi rom
0Cum altfel să miroasă casa ta acum, în prag de sărbători, dacă nu a cozonac? Noi îţi arătăm, pas cu pas, cum să faci cel mai pufos şi mai dulce cozonac cu mac şi rom. Dacă vreicozonaci crescuţi nu pune multe ouă. Foloseşte doar ingrediente de bună calitate. Nu-ţi plac cozonacii foarte dulci? Poţi să scazi cu până la 250 g cantitatea de zahăr la 1 kg de făină.
Cozonac cu mac şi rom – Ingrediente (1 cozonac)
Pentru aluat
500 g făină
150 ml lapte
drojdie cât o nucă
1 ou
100 g unt topit
sare
50 g zahăr
coajă rasă de lămâie
Pentru umplutură
1 ou
150 g mac
1 lingură scorţişoară
150 ml lapte
100 g zahăr
100 g stafide
50 ml rom
40 g unt
200 g alune
Pentru decor
2 linguri rom
200 g zahăr pudră
2 linguri apă caldă
50 g unt topit
100 fistic pisat (opţional)