Cocktailurile roşii, din nou la modă

Cocktailurile roşii, din nou la modă

Cocktailurile roşii sunt revigorante FOTO shutterstock

Fie că au fost descoperite de o nouă generaţie, fie că au avut parte de un marketing foarte bun, cocktailurile roşii sunt din nou la modă. În ultimele zile de vară, o băutură rece şi aromată te poate ajuta să păstrezi încă puţin senzaţia de vacanţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe bază de Campari sau Aperol (ambele băuturi sunt deţinut de compania Campari), cocktailurile roşii italieneşti se bucură din nou de un moment de glorie. Aperol a apărut pe piaţă în 1919, fiind lansat de fraţii Barberi. Slab alcoolizată, această băutură este un amestec amar, aromatizat cu rubarbă, cu suc acru de portocale, cu genţiană şi chinină Iniţia, era destinată „oamenilor activi”, deşi în anii ’30, a fost privită ca o băutură pentru femei.

Campari este considerată o băutură mai serioasă, în primul rând datorită vârstei. A apărut în 1860, în Piemont. Aperol, în schimb, a reflectat o imagine a unei vieţi lipsite de griji.

Pentru un cocktail, avem nevoie de următoarele ingrediente:
50 de ml şampanie
50 de ml Campari
50 de ml suc de portocale
2 felii portocală
Cuburi de gheaţă

Mod de preparare:
Se amestecă sucul de portocale cu şampania câteva minute, dupa care se adaugă Campari. Compoziţia se adaugă în pahare cu gheaţă şi decorate după preferinţă cu felii de portocale.

Vouă ce fel de cocktailuri vă plac?

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările