Clatite delicioase cu telemea şi spanac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este sezonul spanacului, aşa că trebuie să ne bucurăm de toate beneficiile pe care acesta le aduce organismului. Dacă nu sunteţi adepţii piureurilor clasice, vă propunem delicioasele clătite cu brânză şi spanac.

Aluat:

  • 100 g făină
  • 100 ml apă minerală
  • 50 ml ulei
  • 25 g zahăr
  • 1 ou
  • un praf de sare

Umplutură:

  • 500 g spanac
  • 200 g telemea
  • 50 g unt

Mod de preparare:

Amestecă toate ingredientele pentru aluat până se omogenizează şi se transformă într-o smântână mai subţire. Aşază pe foc tigaia de clătite, las-o să se încingă, apoi pune puţin ulei.

Mai lasă puţin pe foc, apoi scurge excesul de ulei (să fie doar unsă). Pune un polonic de compoziţie şi mişcă tigaia ca să se repartizeze uniform.

După ce se coace pe o parte (se desprinde uşor de pe tigaie), întorce-o şi las-o tot atât timp pe partea cealaltă.

Spanacul spălat se taie mai mare şi se pune la călit în unt topit. Intre timp, brânza se fărâmiţează fie cu furculiţa, fie se trece prin râzătoare. Spanacul călit şi bine scăzut se amestecă apoi cu brânza.

Se umplu clătitele, se rulează şi se servesc calde.

Sursă: restaurantedelux.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite