Ciorbă de post cu ciuperci şi smântână vegetală

Ciorbă de post cu ciuperci şi smântână vegetală

Ciorbă acră cu ciuperci şi smântână

Pentru zilelel de post în care este restricţionat consumul de carne, gospodinele au inventat una din cele mai gustoase ciorbe. Reţeta are la bază morcovi, ciuperci, borş şi smântână şi se prepară rapid.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente:

  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 ceapă
  • 1,5 l apă
  • 300 g ciuperci
  • 2 linguri orez
  • 500 ml borş
  • sare si piper
  • 1 legătură leuştean
  • smântână vegetală, opţional

 

Mod de preparare:

Cureţi legumele, mai puţin ciupercile, le speli, le pui în apă şi le aşezi pe foc. Separat, cureţi şi speli ciupercile şi le feliezi. Când legumele sunt fierte, strecori zeama în altă oală şi o pui din nou pe foc.

Când dă în clocot, adaugi ciupercile şi le laşi la fiert, până se înmoaie. Speli orezul în câteva ape şi îl adaugi. După 20 de minute, torni borşul clocotit, apoi potriveşti cu sare şi piper.

Mai laşi să dea în câteva clocote, pui leuşteanul tocat şi stingi focul.

Poftă bună!

Sursă: restaurantedelux.ro

 

citeste totul despre: