Chiftluţele suedeze sunt, de fapt, turceşti. Regele Carol al XII-lea al Suediei le-a descoperit pe teritoriul Moldovei de azi

Chiftluţele suedeze sunt, de fapt, turceşti. Regele Carol al XII-lea al Suediei le-a descoperit pe teritoriul Moldovei de azi

Chifteluţele suedeze, o mâncare iubită în toată lumea FOTO Shutterstock

Chifteluţele suedeze nu mai sunt de multă vreme un fel tradiţional al acestei ţări. Popularizat de un mare retailer de mobilă în restaurantele sale, acest preparat este savurat peste tot în lume, cu sau fără celebrul, la rându-i, gem de merişoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un anunţ făcut în urmă cu ceva vreme pe contul oficial de Twitter al Suediei a dat peste cap platforma şi pe gurmanzii din întreaga lume. „Chiftelutele suedeze se bazează de fapt pe o reţetă pe care regele Carol al XII-lea a adus-o acasă din Turcia la începutul secolului al XVIII-lea. Să respectăm realitatea!“, a sunat, sec, tweet-ul.

La fel ca ABBA şi mobila cu design minimalist, nimic nu părea mai suedez decât delicioasele chifteluţe scăldate-n sos brun şi servite cu piure şi gem de merişoare. Iată, însă, că preparatul de care se bucură azi o lume întreagă nu s-a născut pe tărâmuri nordice.

Citeşte aici povestea chifteluelor suedeze, află de ce se mănâncă cu gem de merişoare şi află scandalul european al cărnii de cal din acest preparat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările