Chec aperitiv cu ceapă verde şi caşcaval FOTO
0Pentru dimineţile în care sunteţi pe fugă şi nu aveţi timp să pregătiţi micul dejun, vă recomandăm spornicul chec aperitiv care poate fi păstrat la frigider şi servit mâncăcioşilor care iubesc gustul de ceapă verde şi caşcaval.
Ingrediente:
4 ouă mari
sare
piper
60 grame unt topit
200 grame caşcaval ras
250 grame făină
1/2 plic praf de copt (5 grame)
200 mililitri lapte
1 legatură ceapă verde (doar frunzele)
Mod de preparare:
Într-un castron mixăm ouăle cu sarea şi piperul (după gust), adăugăm untul topit şi răcorit, caşcavalul ras (pe răzătoarea cu ochiuri mici), făina amestecată cu praful de copt, laptele, iar la final ceapa verde tăiată rondele.
Turnam compoziţia într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt şi dăm la cuptor, la foc mic, circa 45 minute.
Lăsăm checul să se răcească, apoi îl tăiem şi ăl servim. Poftă bună!
Sursă: miremirc.ro