Chec delicios cu prune uscate, ciocolată şi rom
0Dacă sunteţi adepţii checurilor, pentru un plus de aromă adăugaţi reţetei câteva prune. În acest mod veţi obţine un desert aromat şi veţi scădea cantitatea de zahăr utilizată.
Ingrediente:
80 grame prune uscate
60 mililitri rom
200 grame ciocolată cu lapte
100 grame unt
4 ouă
150 grame zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
150 grame migdale măcinate fin
50 grame făină
1 linguriţă praf de copt
un praf de sare
200 grame ciocolată cu lapte
60 mililitri smântană pentru frişcă
1-2 linguri migdale măcinate fin
Mod de preparare:
Blat
Prunele uscate le tăiem cubuleţe şi le punem în rom de seara până dimineaţa sau circa 3 ore, până absorb tot rom-ul.
Ciocolata ruptă bucăţele împreună cu untul moale de la temperatura camerei, le topim într-o cratiţă cu fund dublu de inox, pe foc mic, amestecând mereu. Lăsăm deoparte.
Galbenuşurile şi zaharul le mixăm timp de 5 minute, apoi adăugăm ciocolata topită, amestecând bine, apoi migdalele măcinate fin amestecate cu făina şi praful de copt, iar la sfârşit albuşurile bătute spumă cu praful de sare şi cele 2 plicuri de zahăr vanilat.
Adăugăm apoi prunele înmuiate în rom şi amestecăm cu mişcări circulare de câteva ori. Compoziţia o turnăm într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt.
Coacem în cuptorul preîncălzit, la 170 grade Celsius, circa 40 minute. Facem testul scobitorii.
Glazura
Topim ciocolata împreună cu smântana pentru frişcă, pe foc mic, apoi întindem peste checul rece. Deasupra presărăm cele 2 linguri cu migdale măcinate fin.
Sursă: miremirc.ro