Cele mai ciudate îngheţate din lume: cu carne de cal, hummus sau lapte de mamă

Cele mai ciudate
îngheţate din lume: cu carne de cal, hummus sau lapte de mamă

O baie în piscină, o băutură rece sau o porţie generoasă de îngheţată ar putea fi remediul perfect pentru o zi caniculară. Mulţi dintre noi ar renunţa oricând la primele două pentru o cupă de îngheţată cu vanilie sau ciocolată. Alţii, în schimb, ar alege arome cel puţin exotice. Printre cele mai ciudate alegeri ar fi îngheţata din brânză cu mucegai sau cea preparată din ardei iuţi jalapeno.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă antichii urcau pe munte în miez de vară doar pentru a aduce zăpadă peste care să toarne suc de fructe, omul modern face tot soiul de experimente culinare. Iar cum aromele clasice par să nu mai fie de-ajuns, au apărut noi feluri de îngheţată, incluse într-o listă a celor mai ciudate din lume, potrivit „The Telegraph“.

Îngheţata cu hrean

Oricât de bizar ar părea, aceasta este una dintre cele mai „conservatoare“ creaţii ale fraţilor Becker de la gelateria Max & Mina din New York. Cei doi spun că au revoluţionat desertul preferat al Americii, prin crearea unor arome îndrăzneţe. Şi chiar au dreptate. La Max & Mina mai puteţi găsi, de exemplu, un sortiment cu somon afumat şi bere sau altul cu hummus.

Îngheţata cu haggis

Britanicii au inclus felurile lor tradiţionale şi în deserturi, astfel că aroma de haggis nu le pare ciudată. Pentru mulţi, însă, ar fi. Căci haggis este un fel de tobă din măruntaie de oaie (inimă, ficat, plămâni) amestecate cu ceapă, fulgi de ovăz, condimente şi sare, toate introduse în stomacul oii, apoi fierte.

Îngheţata cu salată de pui

Acest preparat a stat la loc de cinste la gelateria Gelupo din Londra, iar creatorul ei spune că nu se aştepta să aibă un gust atât de bun. Îngheţata nu mai e în meniu, căci o nouă creaţie i-a luat locul: cea cu brânză ricotta, ciocolată şi piper negru.

Îngheţata cu carne de cal

Scandalul cărnii de cal a ţinut primele pagini ale ziarelor din întreaga lume la începutul acestui an şi pe mulţi i-a înfiorat gândul că ar fi putut consuma acest produs pe post de carne de vită. Japonezii însă au creat special o îngheţată cu aromă de carne crudă de cal. În acest caz, un alt sortiment, cel cu limbă de vacă, pare chiar digerabil.

Îngheţata cu cârnat alb

Matthias Muenz a transformat şi el câteva preparate tradiţionale nemţeşti în deserturi: astfel s-a născut îngheţata cu weisswurst (cârnat alb), servită pe pâine, sau îngheţata cu bere.

Îngheţata cu weisswurst (cârnat alb) se mănâncă cu pâine FOTO Reuters

Îngheţata cu caviar sau foie gras, pentru gusturi rafinate

Pentru cei cu gusturi rafinate au fost create sortimente cu caviar sau foie gras. Iar atunci când o porţie costă peste 100 de euro, nu-ţi permiţi s-o laşi să se topească în soare.

Îngheţata cu ardei iuţi sau brânză cu mucegai

În Mexic este foarte populară îngheţata cu ardei iuţi din soiul jalapeno, în timp ce cheful britanic Heston Blumenthal are propriile creaţii: îngheţata cu muştar şi cea cu ouă şi bacon.

Comercializată la Sainbury, unul dintre cele mai mari lanţuri de supermarketuri din Marea Britanie, îngheţata cu Stilton (un sortiment de brânză cu mucegai cu o aromă pregnantă şi un gust puternic) pare a fi ceva doar pe gustul britanicilor, la fel ca şi aceea cu gin & tonic.

Îngheţata cu lapte de mamă

Însă poate cel mai ciudat şi controversat desert este acela cu lapte de mamă. Îngheţata creată în 2011 şi numită „Baby Gaga“, în onoarea cântăreţei Lady Gaga, conţine un amestec de lapte de mamă, vanilie Madagascar şi coajă de lămâie.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: