Cele mai ciudate meniuri de Paşte. Mâncăruri tradiţionale din diferite colţuri ale lumii

Cele mai ciudate meniuri de Paşte. Mâncăruri
tradiţionale din diferite colţuri ale lumii

Românii sunt obişnuiţi să mănânce cozonac, pască, friptură de miel şi ouă roşii. FOTO Business Insider/tsoureki

De Paşte, familile petrec mai mult timp împreună şi unul din cele mai plăcute momente este atunci când rudele şi prietenii se strâng în jurul mesei, ca să savureze mâncarea tradiţională.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă românii sunt obişnuiţi să mănânce cozonac, pască, friptură de miel şi ouă roşii, meniul pascal este foarte diferit în alte regiuni ale lumii.

În Mexic de exemplu, familiile savurează împreună capirotada, care se mănâncă în Vinerea Mare. Este o pâine dulce, acoperită cu sirop de zahăr, peste care se presară bucăţi de fructe, nuci şi un strat de brânză.

FOTO Business Insider/capirotada

Un meniu mai ciudat este cel din Jamaica. Aici, creştinii mănâncă de Paşte chifle tăiate în jumătate, pe care se pun felii de brânză, de obicei din sortimentul cheddar. Aceste chifle conţin stafide şi diferite mirodenii, scrie Business Insider.

FOTO Business Insider/meniul jamaican

Olandezii obişnuiesc să bea de Paşte un brandy foarte cremos, cu alcool, îmbogăţit cu ouă, zahăr şi aromatizat cu vanilie şi miere. Acest brandy, numit Advocaat, poate fi băut separat, sau poate fi adăugat peste o budincă.

FOTO Business Insider/Advocaat

În Grecia, gospodinele gătesc un colac special, Koulourakia, care imită forma unui şarpe. Desertul are aromă de vanilie şi este mâncat în sâmbăta Paştelui.

FOTO Business Insider/Koulourakia

Tot în Grecia se mănâncă tsoureki, o pâine dulce, care se serveşte alături de ouăle roşii. Meniul este consumat nu doar de Paşte, ci şi de Crăciun şi de Anul Nou. Diferite variante de tsoureki pot fi întâlnite şi în alte ţări europene, dar şi asiatice. În Statele Unite, în duminica Paştelui, creştinii mănâncă o şuncă tradiţională. Deseori, şunca este consumată alături de cireşe şi ananas.

Cu siguranţă, unul din cele mai interesante meniuri de Paşte este mielul din unt, care este mâncat de creştinii catolici din Polonia, dar şi de ortodocşii din Rusia sau Slovenia. Este practic o sculptură în unt, sub forma unui miel, care are legat la gât o fundiţă roşie.

FOTO Business Insider/mielul din unt

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările