Cel mai dăunător aliment! „Drogul legal” face mai mult rău decât fumatul şi îl consumi zilnic, fără să realizezi

Cel mai dăunător aliment! „Drogul legal” face mai mult rău decât fumatul şi îl consumi zilnic, fără să realizezi

În alimentaţia noastră ar trebui să regăsim zilnic legume şi fructe şi să ne ferim de mâncărurile procesate. însă deseori, facem alegeri pe care le credem sănătoase, chiar dacă în spatele lor se ascunde un cumul de elemente extrem de nocive.

Ca principiu sănătos de alimentaţie, ar trebui să ne obişnuim să citim etichetele produselor pe care le cumpărăm. Nu este vorba doar despre calorii, deşi multe dintre produsele pe care le consideri sănătoase pot fi adevărate bombe calorice.

În primul rând, indiferent de produs, trebuie să fim atenţi la elemente precum E-urile. Coloranţi alimentari, arome artificiale şi multe E-uri,un semn că produsul nu este deloc natural, chiar dacă poate fi sărac din punct de vedere al caloriilor. Apoi, ar trebui să ne uităm la concentraţia de sodiu, care în cazul unelor alimente este extrem de mare. Sarea în exces reţine apa în organism şi ne deshidratează, însă şi sarea şi potenţiatorii de gust sunt printre motivele pentru care iubim atât de mult produsele de tip fast-food sau snacks-urile din magazine.

Citeşte mai multe despre alimentul care îţi distruge corpul pe ClickPoftabuna.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: