Cei mai fini biscuiţi cu mac şi lămâie

Cei mai fini biscuiţi cu mac şi lămâie

Cei mai fini biscuiţi cu mac şi cu lămâie FOTO The Telegraph

Aceşti biscuiţi delicaţi sunt perfecţi pentru a fi serviţi cu îngheţată sau cu şerbet. Cea mai bună metodă de a savura fineţea lor este, însă, presărarea lor peste o îngheţată de vanilie, lucru care le va accentua aroma.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente (pentru 20 de biscuiţi)
 
100 de grame de zahăr pudră
100 de grame de unt moale
Coaja rasă de la o lămâie
Câteva picături de esenţă de vanilie
Un praf de sare
Două albuşuri de ou, bătute uşor
100 de grame de făină simplă
O lingură de seminţe de mac
 
Metodă de preparare
 
Amestecaţi zahărul pudră, untul, coaja de lămâie, esenţa de vanilie şi sarea într-un bol, cu ajutorul mixerului fixat la o viteză mică, timp de aproximativ 30 de secunde. Daţi viteza aparatului mai mare pentru alte 30 de secunde. Adăugaţi încet albuşul de ou şi continuaţi să amestecaţi până se omogenizează. Manual, fără ajutorul mixerului, adăugaţi făina şi încorporaţi-o în amestec. Faceţi acelaşi lucru cu seminţele de mac. Încingeţi cuptorul.
 
Pe o tavă de cuptor care nu se lipeşte, sau pe care aţi întins o foaie de copt, faceţi forme subţiri. Puteţi să vă folosiţi de o bucată de plastic în care aţi tăiat o gaură în ce formă doriţi şi să întindeţi în ea un strat subţire de compoziţie. Îndepărtaţi modelul şi repetaţi operaţiunea cam la 1 centimetru distanţă. 
 
Coaceţi biscuiţii timp de 6-7 minute, până când se auresc. Dacă doriţi să realizaţi alte forme, puteţi să-i scoateţi din tavă când sunt încă fierbinţi şi să-i rulaţi pe un făcăleţ sau pe o sticlă, până când se răcesc şi se fac crocanţi. Vă puteţi folosi de un mâner de oţel subţire pentru a obţine forme de ţigară, care, mai apoi, pot fi umplute cu orice fel de cremă doriţi. Noi continuăm să recomandăm îngheţata.
 
Poftă bună!
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările