Cea mai simplă reţetă de papanaşi

Cea mai simplă reţetă de papanaşi

Unul dintre cele mai râvnite şi pofticioase deserturi tradiţionale româneşte sunt gustoşii papanaşi. Se servesc cu smântână grasă şi cu dulceţuri de fructe, după preferinţe. Cât de mult îţi ia să-i prepari acasă? Ei bine, această reţetă este cea mai simplă posibilă, se face rapid şi gustul este unul desăvârşit.

Ingrediente reţetă simplă de papanaşi: 
1 kilogram de brânză de vaci proaspătă şi bine scursă,
0,5-1 kilogram de făină,
4-5 ouă,
o linguriţă cu vârf de bicarbonat de sodiu,
3-4 linguri de zahăr,
2 plicuri de zahăr vanilat sau seminţele de la un baton de vanilie,
coajă rasă de la o lămâie,
zeama de la o lămâie,
un praf de sare (jumătate de linguriţă),
ulei,
500 de grame de smântână
un borcan de dulceaţă din fructe acrişoare şi cu sâmburi (afine, mure, căpşuni).

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: