Coastele cel mai uşor de preparat şi care vor avea gustul perfect sunt cele care implică câteva ingrediente cheie şi, evident, răbdare şi pasiune. Rezultatul este unul delicios şi super fraged! Foarte important: înainte de a începe prepararea coastelor, le îndepărtăm pieliţa albicioasă care le acoperă, trăgând, uşor, cu cuţitul de un capăt. Aceasta nu se găteşte bine, rămâne tare şi, în plus, se şi strânge la prăjit sau copt.

Toate ingredientele enumerate mai jos se vor pune într-un pahar vertical, tip blender şi se vor mixa până devin un sirop cu o textura lucioasă şi cu densitatea mierii de albine. Aceste ingrediente sunt potrivite pentru 1 kg de sos, suficient pentru 4 kg de coaste.

Este important să avem suficientă cantitate de marinadă, ca să ne asigurăm că sunt fragede şi bune de te lingi pe degete!

Şi pentru că un grătar adevărat are nevoie de o preparare pe măsură, Kikkoman te invită să te înscrii într-un concurs pe kikkoman-lagratar.ro. Cumpără orice sos Kikkoman şi intră în competiţie!

Ingrediente pentru sos BBQ:

250ml sos de soia, cu conţinut scăzut de sare: recomand Sos de soia puţin sărat de la Kikkoman

250ml vin de Porto, roşu

60ml Kikkoman Teryiaki Marinade, special pentru marinade

100 ml ketchup

50ml cremă oţet balsamic

100 gr boia afumată

100 gr bacon afumat, tăiat cubuleţe şi rumenit în prealabil

100 gr melasă

10 gr praf de usturoi

5 gr praf de cimbru

3 gr praf de rozmarin

Secretul reţetei mele constă în modul de preparare a coastelor, înainte de a adăuga sosul.

Pentru acest prim pas, stropiţi bine de tot coastele cu sos de soia cu conţinut scăzut de sare de la Kikkoman, apoi condimentaţi generos ambele părţi cu piper negru, proaspăt măcinat, în cantităţi generoase, dar folosiţi şi alte condimente preferate şi puţină sare. Acoperiţi, apoi, coastele cu folie de aluminiu şi băgaţi-le la cuptorul preîncălzit la temperatura de 125 de grade, timp de 3-4 ore.

Coastele coapte vor fi, apoi, unse generos cu sosul BBQ pregătit cu Kikkoman, apoi le rumeniţi pe grătarul sfârâind. Acest răsfăţ culinar cere şi câţiva cartofi copţi umpluţi cu cremă de telemea şi usturoi. Poate şi o salată verde simplă alături.  

Poftă bună!