Articol publicitar

Ce trebuie să ştiţi despre cârnaţi

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
carnati

Toată lumea iubeşte cârnaţii. Sunt un preparat excelent pentru micul dejun, prânz sau cină. Este gustos ca atare şi este, de asemenea, un ingredient vital pentru o mulţime de reţete grozave. Este disponibil chiar şi preparat cu diferite tipuri de carne, inclusiv pui şi curcan.

Dar ce este mai exact cârnatul? Sau poate mai exact, ce conţin cârnaţii? Şi cum se fac cârnaţi olteneşti?

Astăzi, vom răspunde la toate întrebările pe care le-aţi avut vreodată despre cârnaţi şi poate chiar vom aborda unele întrebări pe care nu v-aţi gândit niciodată să le puneţi.

Originile cârnaţilor

Cu mult timp în urmă, fabricarea cârnaţilor era o artă creată pentru a folosi resturile pe care măcelarii nu le mai aveau la îndemână. După ce toate celelalte tipuri de carne fuseseră tăiate şi pregătite, rămâneau bucăţele. În loc să arunce aceste bucăţi şi să risipească mâncarea, măcelarii au creat cârnaţii pentru a folosi resturile suplimentare.

Sarea şi o varietate de alte condimente erau adăugate la carne pentru a o ajuta să reziste mai mult timp şi, de asemenea, să aibă un gust mai bun. Pe măsură ce oamenii au început să se bucure de cârnaţi, aceştia au devenit mai puţin o colecţie de resturi şi mai mult o carne dorită în sine. Tehnicile şi ingredientele folosite pentru a-l crea s-au îmbunătăţit.

În mod tradiţional, cârnaţii sunt creaţi prin afumare - la cald sau la rece - uscare sau sărare. În cele mai multe cazuri, primele versiuni au fost făcute din carne de porc, deşi producătorii de cârnaţi au folosit şi carne de vită, miel, viţel, curcan, pui şi alte tipuri de carne.

Pe măsură ce cârnaţii au devenit din ce în ce mai populari, iar oamenii şi-au dat seama că nu erau doar ieftini şi uşor de preparat, ci şi delicioşi, au fost create noi moduri de a face cârnaţi. Măcelarii au folosit carne nouă, iar calitatea cârnaţilor s-a îmbunătăţit foarte mult.

Care sunt diferitele tipuri de cârnaţi?

Datorită cererii de noi şi delicioase tipuri de cârnaţi, există mai multe varietăţi de carne. Astăzi, există multe tipuri de cârnaţi. Oamenii le creează din diferite surse, încorporează condimente şi arome unice şi îşi au originile în multe ţări din întreaga lume, cum ar fi cârnaţi olteneşti sau cremwursti.

Desigur, există sute de tipuri diferite de cârnaţi pe care le puteţi întâlni şi sunt mult prea multe pentru a le discuta aici. Din cauza unor variabile precum diferitele tipuri de carne, diferitele condimente şi combinaţii de condimente şi diferitele metode de preparare, numărul tipurilor de cârnaţi este uimitor. Chiar dacă ne-am limita studiul la o singură ţară, cum ar fi Germania, există peste 1.200 de soiuri diferite.

Deşi nu ne gândim prea des la carcasa cârnaţilor, aceasta contribuie enorm la aroma, textura şi aspectul cârnaţilor pe care îi consumăm. Învelişurile pentru cârnaţi sunt fabricate în mod tradiţional din produse naturale de origine animală. În zilele noastre, însă, există o mulţime de opţiuni sintetice şi alternative disponibile pentru persoanele care au preferinţe diferite.

Nu sunteţi sigur ce tip de cârnaţi se potriveşte cel mai bine gusturilor dumneavoastră? Luaţi în considerare cele trei tipuri comune de materiale de înveliş.

Natural

În prezent, carcasele naturale pentru cârnaţi sunt fabricate din intestine de animale precum bovine, porcine, ovine, caprine şi, ocazional, de cai. Acestea sunt ambalate fie într-o soluţie sărată, fie într-o soluţie salină şi pot fi congelate timp de până la un an. Învelişurile naturale, precum cele de carnati oltenesti, sunt comestibile şi fragede şi se adaptează bine la forma cârnaţilor pe care îi conţin. Sunt flexibile şi durabile, ceea ce le permite să reziste la metodele dure de prelucrare în afumătoare.

Invelisurile naturale pentru carnati oltenesti tind să fie cea mai populară alegere datorită gustului bogat şi atractivităţii lor vizuale. Deoarece respiră bine, absorb cu uşurinţă aromele de gătit şi afumare, care saturează şi condimentează carnea. De asemenea, produc un sunet satisfăcător de pocnitură atunci când muşcaţi din ele.

Sintetic

Învelişurile artificiale diferă de cele naturale în primul rând datorită faptului că nu sunt întotdeauna comestibile. Aceste intestine sunt ieftine şi mai uniforme în ceea ce priveşte dimensiunea, forma şi greutatea decât intestinele naturale. Ele se găsesc în două varietăţi principale - colagen şi celuloză, ambele fiind permeabile la fum.

Colagen

Învelişurile din colagen constau din colagen de origine animală, cum ar fi pielea de porc şi de vacă, dar ocazional sunt fabricate din peşte şi păsări de curte. Aceste intestine sunt mai fragile şi mai vulnerabile la rupere decât celuloza.

Există două tipuri principale de intestine de colagen - proaspete şi afumate. Oamenii folosesc de obicei intestinele proaspete pentru a face legături pentru micul dejun şi bratwurst, în timp ce intestinele afumate se găsesc de obicei în jurul cârnăciorilor. Învelişurile de colagen afumate sunt mai durabile decât cele proaspete şi ambele sunt comestibile.

Celuloză

Învelişurile din celuloză conţin vâscoză, care provine din celuloza bumbacului şi din pulpa de lemn. Aceste intestine sunt decojite după ce sunt gătite şi sunt folosite pentru produsele cu randament ridicat care nu necesită afumare. Celuloza este puternică şi rezistentă la rupere. Deoarece învelişurile din celuloză nu sunt comestibile, acestea sunt de obicei îndepărtate înainte de a fi ambalate şi vândute. Ele sunt adesea folosite pentru a face cârnaţi de tip frankfurter.

Alternativă

Dacă nu sunteţi un fan al învelişurilor naturale sau sintetice pentru cârnaţi, puteţi opta pentru varietăţi alternative. Oamenii fac adesea intestine temporare folosind materiale unice, cum ar fi benzile de muselină, folia şi folia de plastic. Învelişurile alternative permit de obicei persoanelor să formeze şi să modeleze cârnaţii la lungimea şi lăţimea dorite prin metode de poşare şi răcire.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite