Ce nu trebuie să mai arunci niciodată de la unele legume. Părţi comestibile, sănătoase şi gustoase

Ce nu trebuie să mai arunci niciodată de la unele legume. Părţi comestibile, sănătoase şi gustoase

Ridichile, comestibile în totalitate

De câte ori ai auzit la piaţă „Vă rup frunzele la ridichi?“. Poate până acum credeai cu tărie că nu sunt comestibile, aşa cum probabil gândeşti şi despre alte părţi ale unor legume şi fructe. Nimic mai greşit. Uită ceea ce ştiai şi află cum să profiţi de minunăţiile oferite de natură.

Mulţi dintre noi au crescut cu preconcepţii despre mâncare, despre ceea ce e comestibil şi ce nu. Până în urmă cu câţiva ani, mulţi români nu consumau nici măcar cartofii cu coajă. Totuşi, vitaminele, mineralele şi fibrele se găsesc, în cea mai mare parte, în coaja cartofilor.

Acest lucru este valabil pentru alte fructe şi legume, pe care nu le consumăm în întregime. Nu numai că pierdem multe substanţe nutritive, ci şi bani, pentru că, în unele cazuri, aruncăm până la o treime din greutatea iniţială.

Află aici care sunt legumele oe care le consumi în mod greşit şi de la care arunci părţi comestibilie şi delicioase.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările