Ce este buchetul garni şi la ce preparate se foloseşte

Ce este buchetul garni şi la ce preparate se foloseşte

E bine să eviţi să legi buchetul cu elastic, deoarece poate da preparatului un gust de cauciuc ars.

Buchetul garni a fost menţionat pentru prima oară în Evul Mediu şi îşi are locul bine definit în marile bucătării ale lumii. De secole, mănunchiul din plante frumos mirositoare dă savoare mâncărurilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Inventat de un francez
 
Cheful francez Pierre de Lune este cel care pomeneşte pentru prima oară de mănunchiul aromat în cartea sa intitulată „Le nouveau cuisinier“ („Noul bucătar“). În creaţiile sale culinare, „buchetul garnisit“ cuprinde cimbru, pătrunjel, cuişoare, asmăţui şi arpagic, înfăşurate într-o felie de slănină.
 
Pe măsură ce gastronomia franceză se rafinează, ingredientele de bază rămân patru: cimbru, dafin, frunze de ţelină, tije de pătrunjel, rulate într-o foaie de praz. În reţetele mai complexe, pot fi adăugate şi alte ierburi aromatice, precum coriandru, usturoi, oregano, salvie, rozmarin etc.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: